Dé conflictbarometer

29 oktober, 2018 Vragenlijsten

Dé conflictbarometer

Dé conflictbarometer is de mediation vragenlijst. Een uit de hand gelopen conflict kost veel tijd en geld. Direct handelen bespaart leed en onnodige extra kosten. De resultaten van deze vragenlijst brengen snel in beeld lopende arbeidskwesties, het verloop van een conflict, de dynamiek en rol van persoonlijkheden daarin. Bespaar op de directe- en gevolgkosten door nu gebruik te maken van de conflictbarometer.

Kosten arbeidsconflict

Uit universitair onderzoek blijkt dat een arbeidsconflict gemiddeld meer dan € 25.000,= kost. Begrijpelijk, want met gemiddeld meer dan € 225,= per dag aan alleen directe verzuimkosten (van 1 medewerker met een modaal inkomen), lopen de kosten al snel op. 

Naar de hoogte van deze kosten is al veel onderzoek gedaan (o.a. door Daniel Dana). Grofweg kan worden gesteld dat de grootste kosten ontstaan door verzuim en het ontbinden van de arbeidsovereenkomst (o.a. ontslagvergoeding, advocaatkosten) 

De kosten van een arbeidsconflict zijn grofweg te splitsen in “directe” kosten en “gevolgkosten”. De directe kosten komen o.a. voort uit minder effectiviteit van de direct betrokkenen. Bijvoorbeeld door verminderde concentratie, afwezigheid, overleg, ziekte en behandelkosten. De gevolgkosten komen voort uit tijdelijke- en definitieve vervangingskosten en bijbehorend productieverlies. 

Dit nog los van de emotionele gevolgen van betrokkenen, de collega’s en het thuisfront, die zich minder goed laten meten maar zijn niet te onderschatten.

Resultaat

Door het invullen van de vragenlijst is direct vanaf het eerste mediationgesprek duidelijk in welke fase het conflict zich bevindt en wat er speelt. Zo gaat er geen onnodige tijd verloren in het verkennen van het conflict en kan de mediation direct op maat worden ingezet.

De vragenlijst is geschikt voor afname van 2 tot en met 10 personen. Het resultaat is een rapportage die door Dé Arbeidsmediators met je zal worden nabesproken met een (telefonisch) advies over hoe het vervolg in te zetten. Ga naar conflictbarometer.nl om de vragenlijst te bestellen.

Voordelen

  • Fase van het conflict direct in beeld
  • De rol van verschillende persoonlijkheden daarin
  • Bespaart tijd en geld
  • Vanaf 2 – 10 deelnemers af te nemen

Gezamenlijke ontwikkeling

De vragenlijst is ontwikkelt samen met Dé Arbeidsmediators. Een organisatie met gepassioneerde professionals die zich focussen op problematiek in de arbeidsrelationele sfeer. De aangesloten mediators zijn opgenomen in het Register van de Mediation federatie nederland (MfN), met expertise en ervaren op het terrein van arbeidszaken.

Meer weten?

Wil je meer weten over “Dé conflictbarometer” of een van de andere diensten? Neem dan contact op.

FACTS

Levertijd
1 dag
Categorie
Vragenlijst
Gebruikers
281
TAGS
Mediation, Persoonlijkheden, GDPR proof, Rapportage

Volg Sollicity!