Studiekeuzeplein

28 oktober, 2018 Portalen

Studiekeuzeplein

Het kiezen van de juiste studie is niet makkelijk. Het is een belangrijke beslissing, het gaat tenslotte over de toekomst. Met het studiekeuzeplein krijg de student studiekeuze tips, leert zichzelf beter kennen door het doen van tests en de mogelijkheid om uitgebreid de arbeidsmarkt te verkennen.

Studiekeuze Tips

Het kan best lastig zijn voor een student om een studie te kiezen om de komende jaren te volgen. Er zijn zo veel keuzes: hbo of universiteit, welke richting te kiezen, wat is mogelijk met welke vooropleiding, in welke stad te gaan studeren. Allemaal zaken die moeten worden uitgezocht voordat een student zijn keuze maakt en zich inschrijft bij een opleiding. Met het doornemen van alle studiekeuze tips wordt de student geholpen bij zijn of haar uiteindelijke studiekeuze.

Zelfinzicht

In een studiekeuzeproces doorloopt een student meestal vier fases: orienteren, verkennen, verdiepen en beslissen. Op het studiekeuzeplein is voor iedere fase een aantal tests beschikbaar die helpen om informatie over jezelf te verzamelen en de juiste keuze te maken. Door het afnemen van verschillende tests krijgt de student inzicht in zichzelf en zijn interesses wat helpt bij het maken van een goede studiekeuze.

Arbeidsmarkt

Een leuke studie volgen is een ding. Maar wat zijn de baankansen op de arbeidsmarkt die volgen uit de studie? Welke vaardigheden en competenties worden er gevraagd? Hoe bereid een student zich gedegen voor op een sollicitatie? Het studiekeuzeplein is een online career portal met allerlei handige informatie voor een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt. Bekijk bijvoorbeeld waar afgestudeerde studenten werken en verken de arbeidsmarkt.

Voordelen

  • Ondersteuning bij studiekeuze
  • Versterken van zelfinzicht i.r.t. de arbeidsmarkt
  • Voorbereiding op een baan na de studie
  • Alle vacatures van NL
Meer weten?

Wil je meer weten over Studiekeuzeplein of een van de andere diensten? Neem dan contact op.

FACTS

Levertijd
1- 3 dagen
Categorie
Portalen
Gebruikers
5291
TAGS
arbeidsmarkt, vacatures, tests, persoonlijke ontwikkeling, studiekeuze, CV

Volg Sollicity!